Jablečná buchta
Zdroj: Evikovy stránky
Tento recept jsem našla na výše uvedených stránkách. Je původně na plech, ale já to vyzkoušela v pekárně a funguje to velmi dobře :).
Hledala jsem jak zpracovat spoustu jablek, co jsme si jeden podzim přivezli od strejdy z Moravy. Michal má alergii na syrová jablka a já jsem hledala něco jednoduchého do pekárny, abych pořád nedělala jen štrůdl.
Suroviny:
- 3 vejce
- 1 jogurt (dávám 1 bílou activii, cca 125 g, občas dám i dvě, pokud jsou méně šťavnatá jablka)
- polovina hrnku oleje
- 1 hrnek krystalového cukru (cukru může být i méně)
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- cca 4 střední jablka nakrájená na kostičky
Jablka neloupu, jen vykrojím jadřince a nakrájím na kostky. Pro obměnu občas přidám skořici a rozinky.
Suroviny kromě jablek vložíme do pekárny v napsaném pořadí, zapneme na pekárně program "RYCHLÝ" (cca 2 hodiny). Když se suroviny do sebe zamíchají, přidáme jablka (cca za 5 minut).
Pokud by po dopečení nebyla buchta na vršku propečená, přidáme program "PEČENÍ" na 10-15 minut, podle potřeby. Většinou, ale program Rychlý stačí.
Buchta je díky jablkům a jogurtu krásně vláčná a vydrží i delší dobu, pokud se nesní :). Já ji peču vždy na noc ... před spaním nasypu věci do pekárny, zapnu program a do rána je buchta hotová a nádherně vláčná. Ráno pak vyklepnu z nádoby a cca půlku zakrojím Michalovi ke svačině do práce :).
Doplňující obsah
Co je nového v naší smečce a na našich www stránkách
Prodám šicí stroj SINGER - sleva
Dajavera tábor 2012 - připomínka
© 2024, www.kasaly.cz – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing