Mramorová bábovka
Zdroj: bábovka od cinie
Tento recept jsem objevila na stránkách domacipekarny.dama.cz, kde je spousta receptů. Tenhle mě zaujal, protže je celkem jednoduchý, i když není na hrníčky :). Ale bábovka je výborná a byla to jedna z prvních sladkých věcí, kterou jsem v pekárně dělala.
Suroviny:
- 250 ml mléka
- 175 ml oleje (obyč slunečnicový)
- 2 celá vejce
- 1 lžíce citronky (používám šťávu z jednoho menšího citronu)
- 1 vanilkový cukr (nemusí být)
- 150 g cukru krupice
- 400 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva (prášek by se správně měl smíchat s moukou, ale já to většinou nedělám a na výsledek to nemá vliv)
Suroviny na "mramor":
- rum - cca 25ml rumu (já používám odměrku od pekárny, takže tam naliju rumu podle oka)
- kakao (používám granko, ale je možné použít i obyčejné kakao)
Suroviny dáme do pekárny v pořadí, jak jsou napsané (nejdříve tekuté a pak sypké) a zapneme na program "DORT".
Mezitím co pekárna umíchá základní suroviny, tak si připravíme mramorovou zálivku - smícháme kakao s rumem, tak aby směs byla o něco tekutější než med.
Jakmile pekárna dá zvukové znamení, že končí s mícháním a začíná péct, tak na vršek bábovky nalijeme směs kakaa s rumem a necháme upéct. Při pečení se kakao vpeče do těsta a na řezu pak bábovka vypadá jako mramorová :).
Doplňující obsah
Co je nového v naší smečce a na našich www stránkách
Prodám šicí stroj SINGER - sleva
Dajavera tábor 2012 - připomínka
© 2024, www.kasaly.cz – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing